Hirdetés

Statisztika

Tartalom találatai : 82675


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates

Szélvédő javítás és csere

A közlekedés során gyakran előfordul, hogy az autós kavicsfelverődéssel találkozik. Ilyen esetekben -kezdeti bosszankodás után- célszerű átgondolni, hogy a felverődés okozta sérülés a későbbiek során mennyiben veszélyezteti a közlekedés biztonságát és milyen továbi károkat okozhat a járművünk üvegfelületén. Amennyiben a látótérben erős karcok, repedések találhatóak érdemes a szélvédő cseréjéről döntenünk.
 
Az esetek jó részében azonban -jelentős költséget megtakarítva- megmenthető a szélvédő, ha a kőfelverődést a lehető leghamarabb javíttatjuk. A javítás lehetősége függ a sérülés mértékétől, jellegétől és a sérüléstől eltelt időtől is. A szennyeződések később nehezen, vagy egyáltalán nem távolíthatóak el, így a javítás sem lehet tökéletes, sok esetben pedig már nem is végezhető el. Pedig a javítással jelentős költséget takaríthat meg az autós. Nemcsak a szélvédőt, annak a cseréjének a költségét, hanem a szélvédőn lévő matricák (pl. autópálya, rendszám) árát és azoknak a pótlására szánt drága időt is megspórolhatja. A javítás során a repedés felületéből eltávolítjuk  szennyeződést és a kitisztított üreget az üveghez hasonló törésmutatójú anyaggal injektáljuk. Az anyagot UV fény segítségével megszilárdítjuk, ezzel megakadályozva az üveg további repedését.Érdemes tehát a sérülés bekövetkezte után egyszerre szakszervizhez fordulni, megelőzve ezzel a későbbi jelentősebb költségeket. A sérülést fontos leragasztani (pl. cellux), hogy a szenyneződésektől (kosz, víz) megóvjuk a sérült részt.

Kőfelverődés javítása a felhasznált anyagmennyiség függvényében 3000-6000 Ft/repedés.


Ha a repedés jellege, vagy a kőfelverődés helyzete lehetetlenné teszi a javítást, akkor szükségessé válik a szélvédő cseréje. A szélvédő csere az anyagköltség eltérő jellege miatt jelentős szórást mutat. Ilyen esetekben kérje egyedi ajánlatunkat az ajánlatkérő menüpont alatt.
 

Hirdetés

Hirdetés